Louis van Gaal ontmaskerd: bondscoach scoorde helemaal geen penalty tegen Spartak Moskou

22 september 2022

ANP

Bondscoach Louis van Gaal vertelde het woensdag op de persconferentie, zoals altijd, vol zelfvertrouwen: hij was een specialist in penalty's. Hij zei dat hij ooit namens Sparta een pingel in de kruising schoot tegen Spartak Moskou. Maar de NOS kwam erachter dat dit helemaal niet waar is.


Hij noemde de keeper van Spartak, Rinat Dasajev, een 'wereldkeeper'. En uiteraard had Louis daar tegen gescoord. In de kruising wel te verstaan. Bij de NOS dachten ze: 'Dat gaan we toch even checken.' De journalisten van de omroepstichting vonden dat de bal helemaal niet in de kruising ging. Van Gaal scoorde zelfs niet eens. De penalty was erg zwak en Dasajev kon de bal makkelijk stoppen.

Lees ook: Toffe bet bij TOTO: behoudt Oranje in Polen de ongeslagen Nations League-status?

Laatste minuut
Dit voorval gebeurde in de laatste minuut van de wedstrijd Sparta - Spartak Moskou in 1983. De Russen stonden op dat moment met 2-0 voor en in Moskou was het 1-1 geworden. De Tulpengeneraal had zijn ploeg dus een goede dienst kunnen bewijzen door te scoren, maar liet dit na. Laten we hopen dat de spelers van het Nederlands Elftal de penalty's wel weten te benutten.