🎥​ | Michiel Kramer vertelt wat hij zag gebeuren met keeper Etienne Vaessen: ‘Tong ingeslikt’

2 oktober 2023

Etienne Vaessen is na één nacht in het ziekenhuis zondagmiddag weer naar huis gegaan. De doelman van RKC raakte zaterdagavond bewusteloos na een harde botsing met Ajax-spits Brian Brobbey, maar het gaat volgens RKC-spits Michiel Kramer weer beter met de keeper.


Dat vertelt Kramer in Studio Voetbal. "Hij is zondagmiddag naar huis gegaan, onder leiding van een dokter en onze fysio", vertelt de aanvoerder van RKC Waalwijk. "Hij heeft een nachtje in het ziekenhuis gelegen, daar is een scan gemaakt. Er waren gelukkig geen bloedingen, dus dat zag er goed uit. Hij heeft een redelijke nacht gehad en is weer thuis. Dat zijn allemaal positieve berichten."

Schrik
De schrik zat er zaterdagavond goed in. Vaessen kwam in de 84ste minuut van het duel met Ajax hard in botsing met de voet van Brobbey. De doelman raakte bewusteloos, maar er werd gevreesd voor erger. Omdat Vaessen geen teken van leven gaf, werd er volgens een nieuw protocol direct begonnen met reanimeren. Al snel kwam Vaessen weer bij en kon hij met een brancard van het veld worden gedragen.

'Tong ingeslikt'
"Het was schrikken", aldus Kramer. "Je hoopt dat je zulke momenten nooit mee gaat maken. Op zo'n moment ben je even van de wereld. Onze medische man moest zijn tong terugzetten, die had hij ingeslikt. Als je dan de reanimatie ziet, schrik je je wezenloos en denk je natuurlijk meteen aan een hartstilstand. Het is een grote schok geweest."