Mohamed Ihattaren vertelt waar het misging: ‘Kreeg geen salaris in Italië, alsof ik niet bestond’

13 januari 2022

Getty Images

Mohamed Ihattaren (19) zoekt weer de publiciteit op. Woensdag plaatste hij voor de eerste keer in 5 maanden weer iets op Instagram en dat teken van leven wordt gelijk opgevolgd door een interview met de Telegraaf.


In oktober 2021 kneep hij hem bij Sampdoria, de Italiaanse club die hem had geleend van Juventus. Er gingen wilde verhalen rond in de media: Mo wilde stoppen met voetbal, Mo was van het padje, Mo zou superdik zijn geworden.

"Klopt allemaal niet, maar je schrikt wel als je het leest", zegt hij nu. "Er werd van alles over me gezegd, maar nooit met me gesproken. Ik heb inderdaad niets van me laten horen na mijn vertrek bij Sampdoria. Dat valt niet goed te praten."

Geen salaris
Maar waarom verliet hij Samp? "Ik ben weggegaan vanwege de omstandigheden bij Sampdoria. Als 19-jarige zat ik daar in een hotelkamer. Alleen, volledig aan mijn lot overgelaten. Ik kon het niet meer opbrengen. Allerlei afspraken werden niet nagekomen. Alsof ik niet bestond. Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld, geen bankrekening of verzekering."

PSV
Over zijn afscheid bij PSV wil hij dit kwijt: "Alleen Toon Gerbrands. Toon en John de Jong zijn altijd heel goed voor me geweest, ik ben ze enorm dankbaar. Zij weten hoe ik ben, maar onder Schmidt had ik het gevoel zelfs in Jong PSV terecht te komen. Ik wilde gewoon graag weg, maar helaas voelde het alsof ik door de achterdeur moest vertrekken bij PSV in plaats van door de voordeur zoals Memphis Depay, Steven Bergwijn en Donyell Malen."

En hoe zit dat nou over geen geld krijgen in Italië? "Ik kreeg ook geen salaris, dus ik belde de teammanager. ’We betalen hier elke 2 maanden’, hoorde ik. Alleen gebeurde dat niet. Ik speelde geen minuut, er bleek nul perspectief te zijn en alles wat nodig was om me daar thuis te voelen, dat ontbrak."

Voetballen
Nu wil Ihattaren gewoon weer lekker voetballen. Het liefst bij een eredivisieclub, wellicht FC Utrecht? "Ik weet dat ik een half jaar niet heb gevoetbald en een wedstrijd of 4 nodig zal hebben om in mijn ritme te komen. Ik wil zweten, kramp krijgen. Ik wil het vóélen dat ik weer voetbal. Heerlijk."