Nathan Aké wordt geprezen door Koeman: ‘Ik vind het zo knap hoe hij zich ontwikkeld heeft’

26 maart 2023

Nathan Aké werd door journalist Maarten Wijffels gevraagd over zijn rol in de ploeg. Daar kwam ook zijn ontwikkeling naar voren, daar wilde bondscoach Ronald Koeman wel wat over zeggen. Hij onderbrak het gesprek tussen journalist en verdediger: "Daar wil ik graag wat aan toevoegen, ik vind dat zó knap", zei hij.


Aké werd gevraagd of hij wat had gezegd in de nabespreking na Frankrijk, hij was namelijk 1 van de spelers die wel een solide wedstrijd speelde. "Nee, ik heb niets gezegd, vooral veel geluisterd. De bondscoach gaf aan wat er beter moest, daar probeer ik dan van te leren." Juist een kwaliteit van hem die Koeman erg kan waarderen.

Guardiola
Zo erg zelfs dat hij het interview onderbrak. "Daar wil ik wat aan toevoegen...", zei hij, "Het is ongelofelijk hoe goed hij zich ontwikkeld heeft, erg knap. Wat wij willen, dat doet hij." Koeman kreeg zelfs een waarschuwing van de trainer van Aké dat hij heel moest terugkomen. "Guardiola belde mij op voor mijn verjaardag en daarna zei hij nog 'Pas je wel op met Nathan?' Het zegt natuurlijk wel wat als een trainer van dat niveau, in zo'n competitie in de Premier League dat over een speler zegt."

City
Aké speelt een lekker seizoen bij Manchester City en is daar een belangrijke speler geworden. "Het is daar wel anders, Pep (Guardiola) is verschillend. Hij is van veel wisselingen. Dat komt ook door het lange seizoen, ook met het WK ertussendoor natuurlijk. Dus soms moet je ook rust houden, dat kan goed met dit team want we hebben een grote squad."