Jurriën Timber prees Oranje na mooie avond tegen België: ‘Knappe prestatie van ons’

26 september 2022

Proshots
Nations League Nederland Elftal Oranje Belgie Jurrien Timber Reactie NOS

Jurriën Timber was blij met het resultaat van het Nederlands elftal in de Nations League tegen België. Zondagavond werd in de Johan Cruijff Arena (1-0) gewonnen, tot blijdschap van de Ajax-verdediger.


"Door naar de final 4", aldus Timber bij de NOS. "Dat vind ik knap van ons, want het was niet makkelijk gezien onze poule en deze wedstrijd. België heeft spelers van wereldniveau en wij ook, dat hebben we vandaag kunnen zien."

Matte pot
België werd in eigen land afgefikt in de pers vanwege onder meer het gegeven dat zij met te weinig pit speelden. Timber zelf dacht pas laat in de wedstrijd aan de belangen in de poule en was zelf niet bezig met zaken als het doelsaldo.

"Daar dacht ik eerlijk gezegd pas op het einde aan, zo van: 'oh ze moeten nu minimaal 3 keer scoren', dus daar heb ik eigenlijk helemaal niet aan gedacht." Wel vond hij dat er kritisch naar de wedstrijd gekeken moest worden qua analyse.

Scherpte
"Als er ergens een kans uitkomt, ging het niet zoals we wilden. Ik moet het nog terugzien, maar in de 1e helft waren wij niet top en vooral slordig aan de bal. In de 2e helft ging alles beter. We gaven minder weg, creëerden meer en winnen nog."

Zonder Frenkie de Jong en Memphis Depay hield Oranje zich groot, zag Timber. Ook na het wegvallen van spelmaker Steven Berghuis. "We hebben jongens die dat goed op kunnen pakken", rondde de 21-jarige af. "Marten de Roon en ook Cody Gakpo viel goed in. Zo gaan we positief richting het WK."