Nederland walst pas in de 2e helft over Gibraltar heen, maar geniet dubbel na puntenverlies van Turkije

Martijn Baars • 00:40, 31-03-2021 / Laatste Update: 19:14, 05-01-2024

Het Nederlands elftal heeft gedaan wat het moest doen: met dikke cijfers winnen van Gibraltar. Op het Britse eiland werd het 0-7 voor de ploeg van bondscoach Frank de Boer. Pas in de tweede helft walste Oranje over de voetbaldwergen heen.

Steven Berghuis maakte pas vlak voor rust de eerste goal voor Oranje, dat wel kansen kreeg maar telkens pech had dat de bal er niet in ging. Maar na rust ging het hard en eigenlijk was daar een heel droevige actie voor nodig. Daley Blind viel met een zware knieblessure uit en moest op een brancard van het veld gedragen worden.

Monsterscore

Een paar seconden nadat Blind eruit was gegaan, werd het 2-0 voor Nederland. Luuk de Jong scoorde. Daarna liep Nederland uit naar een 0-7 eindscore dankzij goals van Memphis Depay (2 keer), Georginio Wijnaldum, Donyell Malen en Donny van de Beek.

Turkije-Letland 3-3

En die dikke zege werd dubbel lekker, want Turkije kwam thuis tegen fokking Letland niet verder dan 3-3. Nu is de achterstand nog maar 1 punt op de Turken!