Niet Ajax, maar AZ koploper: Amsterdammers spelen in eigen huis gelijk tegen Go Ahead Eagles

Sjors Tanis • 23:55, 01-10-2022 / Laatste Update: 07:11, 12-12-2023

Ajax heeft niet optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van PSV en is niet de nieuwe koploper van de Eredivisie. In eigen huis bleven de Amsterdammers tegen Go Ahead Eagles steken op een gelijkspel: 1-1.

De ploeg van trainer Alfred Schreuder heeft 19 punten na 8 duels. AZ is koploper met 20 punten, PSV staat op 18 uit 8. Feyenoord verzamelde 16 punten na 7 wedstrijden. Go Ahead Eagles heeft 7 punten.

Mister 1-0 slaat weer toe

Ajax creëerde amper kansen in de 1e helft. Een schot van Devyne Rensch werd gekeerd door de keeper van Go Ahead en dat was het wel. Tot de 45e minuut, toen Davy Klaassen op aangeven van aanvoerder Dusan Tadic voor de 1-0 zorgde. Klaassen is nu bij 100 Ajax-goals in de Eredivisie betrokken. Het was tevens de 24e keer dat Mister 1-0 de score opende voor de Amsterdammers.

Go Ahead pakt punt

Ondanks de voorsprong werd het niveau van Ajax na rust amper beter. Het bleef 1-0, tot de 78e minuut. De IJslander Willum Willumsson tikte bij de 2e paal binnen. Ajax-keeper Remko Pasveer zat nog aan de bal, maar kon een tegengoal niet voorkomen: 1-1. Zo verspeelde Ajax net als concurrent PSV punten.