Nieuw dieptepunt: Ajax-Feyenoord definitief gestaakt bij 0-3-tussenstand door vuurwerkgooiende Ajax-fans

Noah Hoogenboezem • 18:22, 24-09-2023 / Laatste Update: 03:11, 12-12-2023

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is zondag vlak na rust definitief gestaakt nadat Ajax-fans meerdere keren vuurwerk op het veld hebben gegooid. Feyenoord sloopt Ajax in de 1e helft en stond bij rust al op een 3-0-voorsprong. Dat konden de Ajax-fans niet aan en dus gooiden ze expres vuurwerk op het veld om de wedstrijd te staken. Dat is gelukt.

Bekijk ook: 🎥​ | Feyenoord vernedert blunderend Ajax in De Klassieker: 3-0 voor de Rotterdammers binnen 40 minuten

De wedstrijd werd in de 1e helft al 2 keer stilgelegd. Na de 0-2 van Santiago Giménez, die ook al de 0-1 had gemaakt, lag er een bekertje in de hoek van het veld en dus moest de dader worden gevonden.

Toen die was gevonden kon er weer verder gespeeld worden, maar na de 0-3 van Igor Paixão werd er massaal vuurwerk gegooid door de Ajax-fans en stuurde scheidsrechter Serdar Gözübüyük de spelers naar binnen.

Definitief gestaakt

Even later kwamen de spelers weer naar buiten om de rest van de 1e helft te spelen en het lukte zowaar om de rust te halen. Vlak na rust ging het alsnog fout. Weer kwam er vuurwerk vanaf de tribune het veld op. De spelers konden weer naar binnen en hoefden deze keer niet meer terug te komen.

Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd uitgespeeld wordt. Dat gaat een flinke uitdaging worden, want beide clubs hebben een erg vol programma.