Heracles profiteert van puntenverlies concurrenten en is nieuwe koploper KKD

ProShots

Rick Kraaijeveld • 00:03, 01-10-2022 / Laatste Update: 02:09, 12-12-2023

Heracles Almelo heeft op een drukke Keuken Kampioen Divisie-avond de macht gegrepen. Heracles profiteerde in de volledige 9e speelronde van puntenverlies van concurrenten PEC Zwolle en FC Eindhoven. De Almeloërs wonnen met 2-1 bij FC Den Bosch en staan nu bovenaan.

Check ook hier: alle uitslagen van de 9e speelronde en de stand in de KKD

De KKD stond weer bol van de doelpunten en er gebeurde van alles. ADO kende een zware avond tegen Jong PSV, Willem II rekende zich rijk tegen MVV, dat won in blessuretijd en VVV kon in het laatste kwartier nog winnen van NAC. PEC speelde gelijk tegen Jong Ajax (1-1) en hun keeper kreeg al gauw rood.

Lastig avondje in Den Bosch

Heracles had een lastige avond in Den Bosch. De plaatselijke FC kwam op voorsprong via oud-Heraclied Joey Konings, maar 10 minuten later kwam Heracles op 1-1 na een prachtige stift van Emil Hansson. Pas laat in de 2e helft, in de 77e minuut, kwam Heracles langszij via Abdenego Nankishi die de bal vakkundig in de korte hoek prikte.

Kuijt weg?

Het gaat niet lekker met Dirk Kuijt bij ADO Den Haag. De club staat op de 16e plaats en verloor vrijdagavond met 1-3 van Jong PSV. Het ging in de 1e helft mis, in de 23e minuut schoot Mohamed Nassoh de bal feilloos binnen. Vlak voor rust wist Jenson Seelt 2 keer een goal te maken, waardoor ADO met een 3-0-achterstand de rust in ging. Vlak na rust kwam ADO nog tot een doelpunt via een kopbal van Tyrese Asante, maar echt veel had ADO Daar niet aan.

Willem II vergooit voorsprong

Willem II mocht op bezoek bij MVV en beleefde daar een vrij makkelijke avond, althans zo leek het. Via Michael de Leeuw en Nick Doodeman werd het 0-2. Het kwam verder niet echt meer in de problemen. ESPN had wél problemen bij deze wedstrijd. De statief van de camera was stuk waardoor de eerste 2 doelpunten niet zichtbaar waren voor de thuisblijvers.

MVV komt terug

In de laatste 20 minuten deed MVV wat terug. Marko Kleinen krulde de bal perfect in de lange hoek. En toen roken ze bloed! In de 86e minuut scoorde Koen Kostons nog de gelijkmaker voor MVV: 2-2. Het werd nog gekker want MVV wint nog diep in blessuretijd van Willem II. Een voorzet werd vakkundig bij de 2e paal binnen gekopt.

NAC-VVV

NAC en VVV hielden elkaar lang op 0-0. Pas in de 2e helft kwam het vuurwerk eruit in deze pot die belangrijk was voor de aansluiting met de bovenste ploegen. Het was VVV dat via Daan Huisman op voorsprong kwam. NAC deed een kwartier later wat terug, maar VVV drukte weer door en scoorde in de 78e de winnende via Carl Johansson.