🎥 | Oranje maakt mooie goals en wint met gemak van Polen

Jeroen Rooseboom • 00:41, 23-09-2022 / Laatste Update: 20:31, 08-01-2024

Het Nederlands elftal heeft de 5e wedstrijd in de groepsfase van de Nations League vrij eenvoudig met 2-0 gewonnen van Polen. Cody Gakpo en Steven Bergwijn scoorden de doelpunten in Warschau. Nederland domineerde de wedstrijd en vooral de goal van Gakpo was om je vingers bij af te likken.

De wedstrijd begon niet goed voor Oranje. Binnen een minuut lag Teun Koopmeiners op de grond na een botsing met Karol Linetty. Hij moest uiteindelijk met de brancard van het veld af. Bondscoach Louis van Gaal bracht Steven Berghuis voor hem in. Pas in de 6e minuut kon de wedstrijd hervat worden.

De 1e kans voor Nederland was voor Daley Blind na 11 minuten. Hij liep weg uit de rug van zijn verdediger en kreeg een goede voorzet, maar raakte de bal verkeerd. Kort daarna was het wel raak. Het was een echte tiki-taka-goal van Oranje. Memphis Depay tikte de bal door op de doorgelopen Denzel Dumfries die de bal aan Cody Gakpo gaf. Hij hoefde de bal alleen nog maar binnen te tikken en daarmee zette hij de stand op 0-1.

Oranje was heer en meester tot de rust. De Polen kregen het niet voor elkaar om grip te krijgen op de wedstrijd en creëerden geen enkele fatsoenlijke kans.

Memphis viel uit

Het duurde niet lang in de 2e helft voordat de 2e speler van Oranje geblesseerd het veld moest verlaten. Memphis ging eruit met klachten aan zijn hamstring. Vincent Janssen verving hem. Daarna stond het even niet goed achterin bij Oranje, wat resulteerde in 2 kansjes voor de Polen.

Een beetje tegen de verhouding in werd het 2-0 voor Nederland na een uur spelen. Steven Bergwijn kon de bal na een 1-2'tje met Janssen knap achter keeper Wojciech Szczęsny schieten.

Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood. Polen had, op de korte opleving na de blessure van Memphis na, gewoon niks in te brengen tegen Nederland. Maar in de laatste fase van de wedstrijd liet Oranje het ook lopen. Alleen keeper Szczęsny zorgde nog voor wat opwinding door invaller Wout Weghorst om niets aan te vliegen aan het einde van de wedstrijd.

De wedstrijd eindigde dus in 0-2. Daarmee blijft Nederland ongeslagen in de Nations League en bondscoach Van Gaal evenaart dit record.