Oude clubs Jody Lukoki reageren op zijn overlijden: ‘Heel veel sterkte gewenst’

9 mei 2022

Voetballer Jody Lukoki is op 29-jarige leeftijd overleden. Zijn oude clubs Ajax, PEC Zwolle, Cambuur en FC Twente brachten op hun digitale kanalen een eerbetoon aan de vleugelaanvaller.


"PEC heeft met ontsteltenis en verdriet kennisgenomen van het veel te vroege overlinden van voormalig speler Jody Lukoki. Hij zal voor altijd herinnerd worden als de 1e doelpuntenmaker van PEC in een officieel Europees duel."

In geschiedenisboeken PEC
Lukoki scoorde in 40 wedstrijden 4 keer voor de Zwollenaren. Op 21 augustus 2014 maakte hij tegen Sparta Praag het 1e Europese doelpunt voor PEC. "PEC wenst de nabestaanden van Jody veel sterkte toe om dit enorme verlies te verwerken."

Cambuur en FC Twente
Ook Cambuur, waar Lukoki voor zijn Zwolse periode speelde, reageerde. "Hij was in het seizoen 2013/14 een vaste waarde onder coach Dwight Lodeweges. Zijn 2 goals in de Friese derby, zowel thuis als uit, staan in ons geheugen en dat van de Cambuur-fans gegrift. Namens iedereen wensen wij zijn familie, vrienden en nabestaanden ontzettend veel sterkte toe."

Dit was de reactie van FC Twente: "De club is geschokt en diep geraakt door deze tragische gebeurtenis. FC Twente leeft mee met zijn naasten en wenst hen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies."

Lukoki brak door bij Ajax. Na verhuurperiodes in Zwolle en Leeuwarden speelde hij voor het Bulgaarse Ludogorets en het Turkse Yeni Malatyaspor. Aan het begin van dit seizoen stond hij onder contract bij Twente. Lukoki speelde echter geen minuut voor de Tukkers door een kruisbandblessure. Nadat bekend werd dat hij betrokken was bij een mishandelingszaak, ontbond Twente zijn verbintenis.

Check hier de reactie van Ajax: