Rust in vrede: voetballer Jody Lukoki (29) overleden

9 mei 2022

FC Twente
Jody Lukoki 29 Overleden FC Twente Ajax Ludogorets 1

Rust in vrede, Jody Lukoki. De voetballer is op 29-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is nog onbekend.


Lukoki doorliep de jeugdopleiding van Ajax en brak bij de Amsterdammers door in het 1e elftal. Daarna speelde hij voor Cambuur en PEC Zwolle. Daarna vertrok hij naar het Bulgaarse Ludogorets.

Lukoki = Ludogorets-legend
Met Ludogorets werd Lukoki in 2015–16, 2016–17, 2017–18, 2018–19 kampioen van Bulgarije. Daarna speelde hij in Turkije bij Yeni Malatyaspor. Hij speelde 3 interlands voor DR Congo. Dit seizoen stond hij nog onder contract bij FC Twente, maar daar speelde hij geen wedstrijd.

Die samenwerking werd verbroken nadat hij in opspraak was geraakt vanwege betrokkenheid bij een mishandelingszaak. Lukoki speelde geen minuut voor Twente, ook omdat hij in de zomer een zware knieblessure opliep. Voor de mishandelingszaak werd hij veroordeeld tot 80 uur taakstraf en en voorwaardelijke celstraf van 3 jaar.

Lees ook: Oude clubs Jody Lukoki reageren op zijn overlijden: ‘Heel veel sterkte gewenst’

Reactie management
"Ik ben op de hoogte gesteld door zijn familie wat betreft het overlijden van Jody", zegt Menno Groenveld, de eigenaar van het bureau waarbij Lukoki was aangesloten. "Als agentschap zijn we diep geshockeerd. Jody was een heel vrolijke jongen en bijna hersteld van zijn blessure. De familie is in shock en erg verdrietig."