🎥 | PEC Zwolle verslaat De Graafschap in 'promotieduel'

Joris Kaper • 16:08, 07-08-2022 / Laatste Update: 03:08, 08-01-2024

PEC Zwolle heeft in zijn 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie afgerekend met De Graafschap. PEC won met 2-1 en deelde daarmee direct een tik uit aan concurrent De Graafschap.

Beide clubs willen dit seizoen graag terugkeren naar de Eredivisie en de fans van De Graafschap lieten dat dan ook duidelijk blijken met een spandoek. Toch gebeurde er in het eerste half uur niet al te veel in het MAC 3 Park Stadion in Zwolle.

Büttner valt uit met blessure

De thuisploeg had een licht overwicht, maar echte kansen bleven uit in het eerste half uur. Alleen Taha kreeg een kopkans, maar de voorzet bleek net te hoog en dus kon de aanvaller zijn hoofd net niet lekker tegen de bal aanzetten. PEC zag na een half uur wel Alexander Büttner uitvallen met een blessure.

PEC op voorsprong

Ondanks het uitvallen van Büttner kwam PEC steeds meer in de wedstrijd en in de 35e minuut kopte Thomas van den Belt uit een corner de openingstreffer tegen het net. De Graafschap kon daar in het restant van de 1e helft weinig meer tegenover zetten.

Thomas van den Belt staat helemaal vrij en kopt @PECZwolle op voorsprong 👏#PECGRA pic.twitter.com/3PSXUWFees

— ESPN NL (@ESPNnl) August 7, 2022

2e helft

In de 2e helft was het PEC dat de 1e grote kans kreeg, maar Landu verslikte zich in de bal. Niet veel later kreeg de aanvaller opnieuw een grote mogelijkheid op de 2-0, maar in een 1-op-1-duel met De Graafschap-doelman Jurjus schoot de invaller ruim naast. Ook De Graafschap kreeg daarna een grote kans, maar verdediger Schouten schoot tegen PEC-keeper Schendelaar aan.

2 goals in 3 minuten

De uitploeg kroop steeds meer uit zijn schulp en dat leidde een kwartier voor tijd tot de 1-1. Invaller Benschop kreeg de bal voor zijn voeten en schoot onberispelijk de gelijkmaker binnen. Lang kon de uitploeg echter niet genieten van de goal, want een paar minuten later was het Apostolos Vellios die PEC met een kopbal weer op voorsprong zette.

Vlak na de gelijkmaker van @DeGraafschap scoort Velios alweer voor @PECZwolle 🔥#PECGRA pic.twitter.com/MDOQTKRABl

De Graafschap ging daarna flink op jacht naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. Daarmee begint PEC dus lekker aan het nieuwe seizoen en moet De Graafschap direct in de achtervolging.