Plichtmatig PSV gapend en op halve kracht langs RKC, maar verliest wel twee aanvallers

Eimert Pruis • 19:39, 19-12-2021 / Laatste Update: 06:07, 12-12-2023

PSV heeft zijn plicht gedaan bij en tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd tussen de 2 Brabantse clubs was eenzijdig en nooit spannend: 1-4.

De Eindhovenaren zullen vooral balen van weer 2 nieuwe blessuregevallen. Onder meer Eran Zahavi, Noni Madueke en Davy Pröpper zitten al in de lappenmand en zondag kwamen daar Ritsu Doan en Bruma bij. Twee spelers die de afgelopen wedstrijden smaakmakers zijn.

Invaller Vertessen zet PSV op goede spoor

Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen waren de vervangers. De Belgische aanvaller zorgde even later prachtig voor de openingstreffer. Hij schoot de bal lekker in het linkerkruis. Nog voor rust dacht Mario Götze er 0-2 van te maken, maar hij stond buitenspel.

Na rust was de wedstrijd al snel beslist. Melle Meulensteen haalde de opkomende rechtsback Philipp Mwene neer. Cody Gakpo benutte de pingel.

Vertessen wordt gefeliciteerd na weer een goal voor PSV

Mazzeldoelpunt Mwene

Vlak voordat hij na een uur werd gewisseld scoorde Mwene ook nog. Een mazzelgoal uit het boekje. De Duitser wilde strak voorzetten maar prompt belandde de bal prachtig in het dak van het doel. Vertessen zette even later de 0-4 op het scorebord, zijn 2e doelpunt dus.

10 minuten voor tijd kreeg RKC ook nog een eretreffer. Alexander Büttner schoot de bal lukraak hoog voor het doel en zag Jens Odgaard zijn been strekken en binnentikken.

PSV loopt uit op Feyenoord

PSV kan in ieder geval tevreden kijken naar de ranglijst. De Eindhovense koploper van de Eredivisie loopt weer 3 punten uit op concurrent Feyenoord en heeft nog altijd 1 puntje meer dan Ajax. RKC is nog steeds gelukkig met de veilige 15e plaats.