PSV biedt ‘provocerende’ Ihattaren nog 1 laatste kans, anders gaat hij op de transferlijst

1 maart 2021

BSR Agency

Mohamed Ihattaren en trainer Roger Schmidt lagen afgelopen week op ramkoers. PSV biedt hem nog 1 kans. Als hij die niet pakt, is het helemaal klaar in Eindhoven en wordt hij ongetwijfeld op de transferlijst gezet. Dat schrijft het ED maandagochtend.


Voor het 19-jarige talent gaan na een nieuwe clash met zijn trainer wel nieuwe wetten en normen gelden. Trainer Roger Schmidt van PSV oordeelde zondag vernietigend over zijn houding en gedrag in de afgelopen week. De discipline was helemaal zoek en dus ontbrak ‘Mo’tje’ bij PSV-Ajax.

'Zo niet, dan is het kansloos'
"Totaal onacceptabel was het”, zei Schmidt na afloop van de topper. "Ik kon hem onmogelijk in de groep opnemen. Vandaag heeft hij kunnen zien wat er nodig is op zijn positie. Als hij net zo hard werkt als Mario Götze, Ryan Thomas, Mauro Júnior, Cody Gakpo of Noni Madueke kan het goedkomen. Zo niet, dan is het kansloos.”

Provocerend
Schmidt mist de volledige toewijding bij Ihattaren, die tijdens trainingen en in wedstrijden in zijn ogen te weinig focus laat zien. Bij teleurstellingen is hij te snel uit het lood geslagen en de situatie escaleerde vorige week tijdens het duel met Olympiakos. Ihattaren was daarin reserve en had lak aan de door Schmidt gestelde eisen om beschikbaar te zijn. Hij gedroeg zich egoïstisch en provocerend richting anderen en toonde geen enkele teamspirit, zo valt te beluisteren vanuit PSV. Zijn eigen teleurstelling was belangrijker dan beschikbaar blijven voor de ploeg.

Ondertussen had Ihattaren na de wedstrijden wel snel tijd om zijn bevriende Ajax-collega's op Instagram te feliciteren met hun overwinning op Lille.

Fortuna-uit
Ihattaren mag zich woensdag weer melden als Schmidt met de selectie van PSV voor het eerst gaat trainen voor Fortuna Sittard-uit. "Of hij weer in wedstrijden gaat spelen, is aan hem."