🎥 | PSV doet tegen NEC wat het moet doen en blijft in spoor koploper Ajax

Sjors Tanis • 17:26, 30-10-2022 / Laatste Update: 04:48, 12-12-2023

PSV heeft de Europa League-stunt van donderdag tegen Arsenal (2-0) een prima vervolg gegeven. Dit keer was NEC het slachtoffer in het Philips Stadion in Eindhoven. De Eredivisie-wedstrijd eindigde in 3-0.

Door de zege blijft PSV in het spoor van koploper Ajax. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij heeft 27 punten na 12 duels. De Amsterdammers hebben een punt meer én een wedstrijd minder. NEC verzamelde 11 punten na 12 wedstrijden.

PSV heer en meester

PSV domineerde in eigen huis vanaf het begin. Anwar El Ghazi scoorde in de 18e minuut op aangeven van Cody Gakpo: 1-0. Na 36 minuten dachten de Eindhovenaren op 2-0 te komen via spits Luuk de Jong, maar de VAR greep in vanwege buitenspel. Zo was de ruststand 'slechts' 1-0.

Check hier de 1-0:

(tekst gaat verder onder de video)

De Jong toch op scorebord, ook 300e voor PSV

Vlak na de start van de 2e helft kreeg PSV een penalty na een overtreding op Xavi Simons. De Jong ging achter de bal staan, flashte NEC-keeper Jasper Cillessen met een lichaamsbeweging en schoot vervolgens raak: 2-0. De hoop op een stunt voor de Nijmegenaren was voorbij.

In de slotfase (84e minuut) was invaller Noni Madueke nog trefzeker. De assist was van Gakpo en het betekende de 3000e goal van PSV in de Eredivisie. Daarnaast was het 3-0 tegen NEC en daar bleef het bij in Eindhoven.