PSV en Feyenoord trakteren op 7 goals: punten blijven in Eindhoven

Brian Vesseur • 18:24, 18-09-2022 / Laatste Update: 02:05, 12-12-2023

Feyenoord heeft in Eindhoven de eerste nederlaag van het seizoen geleden! PSV was in het Philips Stadion net te sterk voor de Rotterdammers in een wedstrijd vol doelpunten. Er vielen er liefst 7: 4-3. PSV is (waarschijnlijk voor even) de koploper van de Eredivisie: Ajax gaat zondag om 16.45 uur nog op bezoek bij AZ.

Wat viel het openingsdoelpunt snel in het Philips Stadion. Maar tot gejuich van het thuispubliek leidde het niet: Oussama Idrissi zette Feyenoord na 3 minuten met een afstandsschot op voorsprong. PSV drong vervolgens aan en al na 16 minuten stond het weer gelijk, door een intikker uit een corner van Jarrad Branthwaite.

Clubtopscorers pikken goaltje mee

Voor rust werd er nog 2 keer gescoord, door beide clubtopscorers een keertje. Het was aanvoerder Cody Gakpo die PSV op voorsprong zette, Danilo maakte in de 42e minuut weer gelijk namens Feyenoord.

Vorig jaar voor Feyenoord, nu voor PSV

In de 47e minuut scoorde PSV'er Guus Til tegen de club waar hij vorig seizoen voor speelde. En zo kregen de fans in Eindhoven absoluut waar voor hun geld, met elke 10 minuten een goal. Hoewel PSV vervolgens grote kansen bleef krijgen, kregen de supporters in het Philips Stadion wel een minuut of 25 de tijd om een nieuw pilsie te halen. De kansen waren vooral voor PSV, de goal was na die 25 minuten voor Feyenoord! In de 72e minuut zorgde Orkun Kökçü met een (aangeraakte) afstandspegel voor de 3-3. Wat een heerlijk potje.

Blijdschap en pijn voor Obispo

Armando Obispo zorgde in de slotfase voor de beslissende 4-3. Bij die goal werd hij wel op de zijkant van het hoofd geraakt. Waar PSV een feestje vierde, daar bleef Obispo geblesseerd achter. De doelpuntenmaker kon niet meer verder en verliet het veld voor André Ramalho.

Voor Feyenoord is het de 1e nederlaag van het seizoen. PSV staat nu 2 punten boven de Rotterdammers.