PSV heeft ook bij FC Twente makkelijke avond na vroege rode kaart

Noah Hoogenboezem • 21:46, 25-11-2023 / Laatste Update: 12:33, 05-01-2024

PSV heeft ook in speelronde 13 van de Eredivisie geen fout gemaakt. Vooraf leek de uitwedstrijd bij FC Twente een zware test te worden, maar dankzij een vroege rode kaart voor Twente-verdediger Mees Hilgers werd het geen moment spannend: 0-3. PSV staat na 13 wedstrijden op het perfecte aantal van 39 punten.

PSV begon de wedstrijd uiteraard als koploper nadat de eerste 12 wedstrijden van het seizoen werden gewonnen, maar toch stond de druk erop. Feyenoord had het gat verkleind naar 4 punten door eerder op de zaterdag te winnen van Excelsior. Aan PSV dus de taak om het gat weer naar 7 punten te brengen.

Rood

Twente begon onrustig aan de wedstrijd, maar kwam na een kwartier er wat beter in. PSV leek z'n borst nat te kunnen maken, maar toen was daar ineens een keiharde tackle van Hilgers. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf hem nog geel, maar de VAR was het daar niet mee eens. Lindhout moest naar het scherm komen en kon maar 1 beslissing nemen: rood.

Veerman

PSV had tegen de 10 van Twente lange tijd moeite om kansen te creëren, maar vlak voor rust was het toch raak. Twente viel met te veel spelers aan, verloor de bal en Joey Veerman rondde de counter simpel af. Een grote klap voor de thuisploeg dus.

Eigen goal

De ploeg van Peter Bosz wilde het niet meer spannend laten worden en meteen na rust was het 0-2. Hirving Lozano kopte een bal terug en via het hoofd van Robin Pröpper verdween de bal achter zijn eigen keeper Lars Unnerstall. De wedstrijd was daarna gespeeld en PSV kreeg nog een aantal kansen om de marge te vergroten. Alleen Johan Bakayoko wist er 1 bij te schieten.

Topper

Ook wedstrijd 13 was dus een prooi voor PSV. De koploper heeft nu 7 punten meer dan nummer 2 Feyenoord. Volgende week gaat PSV op bezoek in Rotterdam voor de topper tussen beide teams. Eerst speelt PSV woensdag nog een cruciale pot in de Champions League tegen Sevilla.