PSV hoopt dat Mario Götze ‘gewoon’ in Eindhoven blijft ondanks deze clausule

14 april 2021

ANP

Dat PSV-middenvelder Mario Götze een nieuwe zaakwaarnemer heeft, zorgt in Duitsland voor de nodige speculaties. Daarbij wordt gehint op een voortijdig vertrek uit Eindhoven. PSV heeft echter goede hoop dat Mario Götze ook volgende seizoen in Eindhoven speelt.


Götze zou zelf signalen hebben afgegeven uitermate tevreden te zijn bij PSV. De Brabantse club zorgde in oktober van vorig jaar voor een stunt door de 63-voudig Duits international voor 2 jaar vast te leggen. Wel heeft de 28-jarige middenvelder een clausule in zijn contract. Mocht een club uit 1 van de Europese topcompetities een miljoenenbedrag willen betalen, dan kan Götze voor een eerder vertrek bij PSV kiezen.

Transfervrij
Götze kwam in 2020 transfervrij naar Eindhoven, mede omdat hij met zijn landgenoot en de huidige PSV-trainer Roger Schmidt kon samenwerken. Schmidt geldt in Duitsland als een zeer gerenommeerde coach. 

Nog geen club gemeld
Götze heeft zelf ondanks een blessureperiode en enkele tegenvallende resultaten snel indruk gemaakt in Eindhoven. Zo hoopt én gaat PSV er voorlopig vanuit dat Götze ook komend seizoen onder contract staat. Er heeft zich overigens ook nog geen club gemeld voor de speler, die Duitsland in 2014 aan de wereldtitel hielp.