PSV in de voorbereiding: een weerzien met Andrés Guardado en een halve finalist uit de Champions League

24 mei 2022

ANP
psv-voorbereiding-nieuwe-seizoen

Terwijl de play-offs voor de laatste plek in de Eredivisie nog bezig zijn, is PSV al druk bezig met het volgende seizoen. Niet alleen op het gebied van transfers, maar ook het oefenprogramma. De club heeft inmiddels het schema voor de voorbereiding bekendgemaakt en daar zitten een paar leuke potjes bij.


PSV begint het seizoen alweer op 20 juni, wanneer de 1e training onder leiding van de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooy op het programma staat. Na een paar weekjes op de Herdgang vertrekt de club op 4 juli naar het Duitse dorpje Mariënfeld voor een trainingskamp. Daar speelt het ook de 1e oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld.

PSV FANdag: wedstrijd tegen halve finalist Champions League
Op 16 juli staat de PSV FANdag op de agenda met aansluitend een wedstrijd tegen Villarreal, dat dit seizoen de halve finales van de Champions League bereikte. 3 dagen later staat de Lichtstadderby op het programma, met een wedstrijd tegen FC Eindhoven, dat na een sterk seizoen niet wist te promoveren.

Real Betis en Johan Cruijff Schaal
Op 23 juli staat er opnieuw een Spaanse tegenstander tegenover PSV, namelijk Real Betis, dat als 5e eindigde in de Spaanse competitie en de Spaanse beker won. Bij die club speelt ook oud-PSV'er Andrés Guardado, die in Eindhoven enorm populair was. Dat is voorlopig de laatste wedstrijd, voordat de Eindhovenaren tegen Ajax spelen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Vorig seizoen wist PSV die van de Amsterdammers te winnen met maar liefst 4-0.

Start Champions League en competitie
Op 2 en 3 augustus starten de 3e voorrondes van de Champions League, dus dat is de datum dat de Eindhovenaren er echt klaar voor moeten zijn. En de Eredivisie begint daarna in het weekend van 6 en 7 augustus.

Alles op een rijtje
20 juni - 1e training
9 juli - Arminia Bielefeld - PSV
16 juli - - Villarreal
19 juli PSV - FC Eindhoven
23 juli PSV - Real Betis
2/3 augustus - 3e voorronde Champions League
5/6/7 augustus - start Eredivisie