TV-gids: Volg de strijd tussen Excelsior en ADO Den Haag om een Eredivisie-ticket

24 mei 2022

ANP
excelsior-ado-den-haag-finale-play-offs

Na 2 play-off rondes zijn het Excelsior en ADO Den Haag die in de finale staan van de promotie/degradatie play-offs. Beide ploegen kwamen dit seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie, maar strijden deze week om 1 plek in de Eredivisie. Op welke tv-zender volg je de ontknoping van de play-offs tussen Excelsior en ADO Den Haag?


Nadat ADO Den Haag in de 1e ronde van de play-offs wist af te rekenen met NAC (ADO won 2 keer met 2-1), stond het tegenover FC Eindhoven in de halve finales van de play-offs. Ook deze horde werd genomen, en opnieuw won de ploeg van trainer Giovanni Franken 2 maal met 2-1.

Weg naar de finale
Tegenstander Excelsior begon de play-offs met een 2-2 gelijkspel tegen Roda JC, maar zette dat in de 2e ontmoeting recht door met 2-0 te winnen. In de halve finales namen de Rotterdammers het op tegen Heracles, dat verrassend in de play-offs stond, nadat de ploeg eigenlijk eerder nog dacht zich veilig gespeeld te hebben in de Eredivisie. Het drama was helemaal compleet toen de ploeg uit Almelo met 3-0 en 3-1 verloor van Excelsior. Heracles degradeerde, terwijl Excelsior juist een boost leek te krijgen door de zege.

Waar op tv kijk je de finale van de play-offs tussen Excelsior en ADO Den Haag?


De finale van de play-offs, die over 2 duels wordt gespeeld, wordt live uitgezonden door sportzender ESPN. De wedstrijd tussen Excelsior en ADO begint dinsdag om 20.00 uur. De voorbeschouwing op het duel begint om 19.30 uur op de zender. De return tussen beide clubs is op zondag 29 mei. Die wedstrijd wordt in Den Haag gespeeld en begint om 18.00 uur.