PSV neemt punt mee uit Frankrijk na zwaar duel: check hier de stand in Groep B

Rick Kraaijeveld • 00:53, 25-10-2023 / Laatste Update: 06:42, 07-01-2024

PSV heeft dinsdagavond in de Champions League gelijkgespeeld tegen RC Lens met 1-1. Het was een chaotisch potje met ook veel nare randzaken in- en buiten het stadion. De andere wedstrijd in de poule tussen Sevilla en Arsenal eindigde in 1-2 voor Arsenal. Hierdoor staat PSV laatste in de poule met 2 punten, evenveel als Sevilla. Check in dit artikel de stand van Groep B waar PSV in zit.

PSV had in de eerste 20 minuten van de wedstrijd helemaal niets te zeggen en kreeg 2 levensgrote kansen tegen, het mocht van geluk spreken dat het 0-0 stond. Na 25 minuten was de eerste kans voor PSV via Hirving Lozano, die sneed naar binnen schoot en raakte de paal. Verder kwam PSV niet dicht bij de goal van Lens.

Tweede helft

In de 2e helft was PSV sterker uit de kleedkamer gekomen en hadden het initiatief in de wedstrijd. Dat zorgde na 10 minuten voor de voorsprong voor PSV! Lozano ging weer op avontuur naar binnen, speelde Malik Tillman in die hem op zijn beurt weer inleverde bij Johan Bakayoko. De jonge Belg legde aan en schoot de bal in de lange hoek tegen de touwen. 0-1 PSV. Het was de 1e goal in de Champions League voor Bakayoko.

Gelijkmaker

Lang kon PSV niet genieten van deze voorsprong want in de 65e minuut deed Lens weer wat terug via Elye Wahi. Een voorzet die slecht verdedigd werd, kon Wahi netjes als een echte spits achter Benitez prikken. PSV probeerde nog een goal te maken maar moest vooral oppassen dat Lens niet nog met de overwinning ervandoor ging. Uiteindelijk bleef het bij een gelijkspel.