PSV verzuipt in Baskische zeikregen tegen Real Sociedad en druipt af naar Conference League

Marcel Roes • 21:40, 09-12-2021 / Laatste Update: 06:36, 12-12-2023

Wat was het een rotweer in San Sebastian, de thuisstad van Real Sociedad. En wat was het een rotavond voor PSV en zijn fans. De Eindhovense club verloor van Real Sociedad met 3-0. Het Europa League-avontuur is nu klaar en na de winterstop mag PSV het proberen in de Conference League.

De thuisploeg had een duidelijke tactiek: laat de bal maar aan de gasten, laat ze maar proberen de compacte linies te doorboren. En dat lukte amper bij PSV, dat soms ook met te veel man voor de bal stond, waardoor de Spaanse tegenstoten meer kans van slagen hadden.

Bruma

De meegereisde fans veerden op toen Armindo Bruma van ver weg de lat raakte. Dat was vlak voor rust. 3 minuten later kreeg Sociedad een strafschop, na een ongelukkige handsbal van Philipp Mwene. Mikel Oyarzabal zag PSV-keeper Joël Drommel naar de verkeerde hoek gaan.

Madueke

In de 2e helft werd het alsmaar somberder voor de Brabanders. Invaller Noni Madueke moest na 6 minuten alweer met een hamstringblessure van het veld. Ibrahim Sangaré kreeg in de 74e minuut rood. Ja, en het bleef maar regenen ook. Zo spoelde het laatste sprankje hoop van de PSV-spelers af.

3-0

In de blessuretijd kwam ook nog de 3-0: de Noor Alexander Sørloth poeierde de bal kiezelhard tegen het net.