PSV wint ruim van onthutsend zwak Ajax, Champions League-ticket binnen handbereik

Rick Kraaijeveld • 18:47, 23-04-2023 / Laatste Update: 06:05, 08-01-2024

PSV heeft overtuigend gewonnen van een teleurstellend Ajax. In eigen huis werd er met 3-0 afgerekend met de Amsterdammers. Hoofdrollen waren er voor Xavi Simons en Luuk de Jong. De 2 doelpuntenmakers van de wedstrijd. Ook werd het duel nog even gestaakt, omdat er wat op het veld gegooid werd. Gelukkig kon de wedstrijd uitgespeeld worden.

De Eindhovenaren begonnen erg fel aan de wedstrijd en domineerden het spel al gauw. Jorrel Hato, de 17-jarige linksback van Ajax had grote moeite met Johan Bakayoko. Het was dan ook geen verrassing dat de 1e goal uit een voorzet kwam van de Belgische aanvaller. Hij legde de bal tussen Calvin Bassey en Jurriën Timber, waar Luuk de Jong stond. De spits kopte de bal venijnig hard langs doelman Gerónimo Rulli.

Daarna probeerde Ajax weer wat meer in de wedstrijd te komen, maar slaagde daar niet echt in. PSV had de organisatie goed op orde en kon de Amsterdammers steeds opvangen rond de middellijn. Toen er net een half uur op de klok stond was er weer een kopkans voor De Jong. Rulli sprong net wat eerder richting de bal en kon deze klemmen. Hij raakte uit balans door De Jong en een opstootje volgde.

1e Ajax-kans

Rond de 40e minuut ontstond er een eerste serieuze kans voor Ajax via Steven Bergwijn. Bergwijn had erg veel ruimte en loste een schot, maar die ging naast. Vlak voor rust was er nog een kans voor PSV. Bakayoko kwam weer vrij en legde de bal laag voor op Xavi Simons maar die kon net niet bij de bal, Rulli pikte de bal op.

Bassey die geen gelukkige wedstrijd speelde, werd in de rust gewisseld voor Brian Brobbey. Het was duidelijk wat John Heitinga wilde gaan doen de 2e helft. Het had echter nog geen effect want direct na rust komt er een levensgrote kans voor Joey Veerman. Rulli pareerde de bal net uit de kruising.

Penalty

Daarna kwam er een minder positieve rol voor Rulli. Simons kwam 1 op 1 en tikte de bal langs de inglijdende keeper, hij raakte de schoenen van de PSV'er aan en veroorzaakte een penalty. Simons ging zelf voor de bal staan en rondde af.

Staking

In de 60e minuut werd de wedstrijd even stilgelegd. Vanaf de tribune werd er wat gegooid richting Steven Berghuis en dus moest iedereen direct naar binnen. Er was niemand geraakt dus een kwartier laten kon de wedstrijd hervat worden. Het zorgde voor een opstootje op de tribune, omdat iedereen de dader wilde aanspreken.

Na de onderbreking ging PSV vrolijk verder met waar het mee bezig was, het veldspel domineren. Met aanvallen via Simons, Patrick van Aanholt en Bakayoko bleef de thuisploeg gevaarlijk. In de 78e minuut resulteerde dat in de 3-0. Simons zette een mooie actie op links in en gaf de bal voor. De Jong hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen. Uiteindelijk ging hij er via Florian Grillitsch erin.

In de blessuretijd kwam Fabio Silva in een 1 tegen 1 situatie met Rulli, die weer te laat was. De Portugees tikte de bal alleen iets te ver waardoor een schot niet meer mogelijk was. Ook Ismael Saibari had nog een onwijs grote kans, maar zijn inzet schampte de buitenkant van de paal. Zo pakt PSV de 2e plaats met 3 punten voorsprong op Ajax.