PSV’er Veerman vindt het oneerlijk dat Rangers CL ingaat: ‘Ze hadden geen kans, oh ja toch wel’

24 augustus 2022

Getty Images
Joey Veerman

Vorig week zei hij nog: "We gaan ze pakken thuis." Na de nederlaag van PSV tegen Rangers (0-1) wist Joey Veerman even niet wat hij moest zeggen. In een zeer ongemakkelijk interview met RTL 7 ging hij zelfs in op de vraag of hij niet liever op een andere positie zou willen spelen. "Ik speel liever op 8 dan op 10", aldus de nummer 10 van PSV van woensdagavond.


Veerman was boos, heel boos. Maar vooral niet boos op zichzelf, zo leek het. "We misten voor rust 2 open doel kansen. We hebben gewoon niet gescoord, dat is gewoon niet goed."

Rangers niks gecreëerd
Rangers vond de Volendammer helemaal niks. "Die hebben geen 1 kans gecreëerd. Die tegengoal is toch ook geen kans?" Toen de interviewer hem wat kansen van Rangers voorlegde bond Veerman in. "Oh ja, dat is een kans. Ja, dat was ook een kans. Maar toch. Ik vind het niet eerlijk dat Rangers naar de Champions League gaat en wij niet."

Na nog wat geklaag dat hij liever op 8 speelt "maar ik doe het toch waar ik speel", was duidelijk dat Veerman even met rust gelaten moest worden. Later zei trainer Ruud van Nistelrooij ook even niets toen de woorden over Veermans positie ter sprake kwamen. Dat gaat dus nog een staartje krijgen voor de middenvelder.