Rai Vloet na rol bij dodelijk verkeersongeluk weer terug bij Heracles: gelijkspel tegen NEC

15 januari 2022

Rai Vloet heeft zijn rentree gemaakt voor Heracles Almelo. De 26-jarige Vloet, half november betrokken bij een dodelijk verkeersongeluk, viel in de uitwedstrijd in de Eredivisie tegen NEC na 65 minuten in.


Het duel in Nijmegen eindigde zoals het begon: 0-0. Heralces heeft 19 punten na 19 wedstrijden, NEC heeft 7 punten meer.

Met alcohol achter stuur, kind slachtoffer
Vloet sloot eerder deze week weer aan bij de selectie van Heracles. Bij het ongeval kwam een kind om het leven. Vloet zou onder invloed hebben gereden. Lang was onduidelijk wie achter het stuur zat, maar de politie zei maandag dat het ging om een 26-jarige Almeloër, daarmee doelend op Vloet.

"De rechter komt pas over een half jaar met een oordeel en als Heracles kunnen we die jongen helpen in deze situatie, om zijn leven weer op te pakken", zei trainer Frank Wormuth voor de camera van ESPN over de beslissing om Vloet weer te laten aansluiten. "Moet hij dan tot de zomer in een kamer gaan zitten?"

Introvert
"Natuurlijk zijn er in deze wereld verschillende meningen, dat is ook goed. Een kenmerk van een democratie is vrijheid van meningsuiting en die mening moeten we accepteren. Ik begrijp de emoties bij de mensen, maar ik hoor om me heen ook mensen die Heracles begrijpen", aldus Wormuth, die meent dat Vloet wel een achterstand heeft. "Fysiek en mentaal is hij niet zo sterk op dit moment. Hij is heel introvert nu, hij heeft ook veel doorgemaakt."