RKC neemt na heerlijke middag dik afstand van degradatiezorgen

Pro Shots / Marcel van Dorst

Martijn Baars • 17:30, 21-02-2021 / Laatste Update: 19:50, 04-01-2024

RKC heeft zondag 3 heel belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Fred Grim was met 3-0 te sterk voor een erg zwak Heracles Almelo.

Al na iets meer dan 10 minuten was het raak. Ola John stond aan het einde van een goed uitgespeelde aanval van RKC. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal de hoek in. Nog geen kwartier later zorgde Lennerd Daneels ervoor dat RKC op rozen zat. Met een droge knal van een meter of 17 verdubbelde hij de score van de Waalwijkers.

Van der Venne beslist de wedstrijd

Pas na rust kwam Heracles enigszins in de wedstrijd, al bleef RKC heel gemakkelijk overeind. De bezoekers werden slechts een enkele keer gevaarlijk, maar recht op een aansluitingstreffer hadden ze nooit.

Richard van der Venne besliste het duel een kwartier voor tijd definitief. Na een geweldige crosspass van Vurnon Anita bleef de Ossenaar rustig: 3-0.