🎥 | Roger Schmidt wil felicitaties van Hans Kraaij jr. voor nieuwe baan bij Benfica niet in ontvangst nemen

29 april 2022

Hans Kraaij jr. sprak vrijdag namens ESPN met PSV-trainer Roger Schmidt in aanloop naar de Eredivisie-wedstrijd van zondag tegen Willem II. Kraaij feliciteerde Schmidt met zijn nieuwe baan bij Benfica, maar daar wilde de Duitse coach nog niks van weten.


"Er is nog niets aangekondigd. Het is nog niet zeker wat ik ga doen na dit seizoen. Dus ik kan deze felicitaties niet aannemen", aldus Schmidt.

Geen Madueke
Noni Madueke mist zondag ook de thuiswedstrijd van PSV tegen Willem II. De aanvaller heeft nog te veel last van een spierblessure. Schmidt verwacht dat André Ramalho en Mauro Júnior ondanks lichte klachten wel in actie kunnen komen. Ryan Thomas, Olivier Boscagli, Yorbe Vertessen, Phillipp Mwene en Armando Obispo zijn voorlopig nog geblesseerd.

Titelstrijd
PSV strijdt in de laatste 4 speelronden met Ajax om de landstitel. De bekerwinnaar uit Eindhoven heeft 4 punten minder en een slechter doelsaldo dan de koploper uit Amsterdam, die de laatste weken matig speelt maar wel steeds wint in de Eredivisie. "Mocht Ajax nog punten verliezen, dan moeten wij in de positie komen dat we ze op de ranglijst kunnen passeren", zei Schmidt.

Ajax speelt zaterdag al tegen PEC Zwolle en gaat volgende week zondag op bezoek bij AZ. PSV speelt dan een paar uur later tegen Feyenoord in De Kuip. Ajax sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen en een uitduel met Vitesse. PSV ontvangt NEC nog en is tijdens de laatste speelronde te gast bij PEC Zwolle. "We spelen nog tegen een paar clubs die tegen degradatie strijden", doelde Schmidt op Willem II en PEC Zwolle. "En tegen Feyenoord staan we volgende week ook voor een grote klus."

Revanche tegen Willem II?
PSV verloor eerder dit seizoen in Tilburg van Willem II (2-1). "We speelden toen een goede wedstrijd", zei Schmidt. "Het is voor mij nog steeds een wonder dat we die wedstrijd niet hebben gewonnen. We kregen zoveel mooie kansen. Maar dat gebeurt soms in het voetbal. We moeten dat zondag maar rechtzetten."