Santiago Giménez geeft Ajax nóg een extra tik: Feyenoord wint uiteindelijk met 4-0

Brian Vesseur • 16:38, 27-09-2023 / Laatste Update: 20:16, 11-12-2023

Feyenoord had ook in het 2e deel van de wedstrijd heel weinig moeite met Ajax. De Klassieker eindigde uiteindelijk in 4-0 voor de bezoekers uit Rotterdam. Woensdag werden de laatste 35 minuten (exclusief blessuretijd) uitgespeeld in een lege Johan Cruijff Arena, nadat de wedstrijd zondag werd gestaakt wegens vuurwerk op het veld.

De F-Side hield zich rustig buiten het stadion, mede omdat de omgeving rondom de Johan Cruijff Arena werd omgedoopt tot 'veiligheidsrisicogebied'. Sterker nog: volgens ESPN waren er bijna geen mensen rondom het stadion. De F-Side eiste het vertrek van enkele bestuursleden bij Ajax én kregen gedeeltelijk hun zin: Pier Eringa, voorzitter van de RvC, stapte op.

Vooraf werden er al wissels gedaan. Ramiz Zerrouki kwam erin voor Yankuba Minteh bij Feyenoord, bij Ajax kwam Chuba Akpom in het veld voor Anass Salah-Eddine. De linksback stond er 'net' 10 minuten in.

Meteen 4-0!

Ajax ging zich dus meer focussen op aanvallen, maar kreeg mede daardoor binnen 4 minuten al de 4-0 om de oren. Santiago Giménez was uiteindelijk de afmaker, waarmee hij zijn hattrick in 2 delen voltooide.

Wissels

In de 81e minuut verlieten Silvano Vos en Forbs het veld voor Gastón Ávila en Amourrichio van Axel Dongen. Even later kwamen Ayase Ueda en Alireza Jahanbakhsh in het veld voor Calvin Stengs en Igor Paixão. Vlak voor tijd wisselde Feyenoord nog 2 keer: Bart Nieuwkoop en Ondrej Lingr mochten nog wat minuten maken, in plaats van Quinten Timber en Lutsharel Geertruida.