Sem Steijn krijgt Hammarby in verlenging stil: FC Twente voorronde verder in Europa

Bart van der Wijst • 00:40, 04-08-2023 / Laatste Update: 08:40, 12-12-2023

FC Twente is met veel kunst en vliegwerk doorgestroomd naar de 3e voorronde van de Conference League. Sem Steijn was de held van de Tukkers. De middenvelder maakte in de verlenging de bevrijdende 1-1 waardoor Twente doorging én het publiek stil was in Stockholm.

Een poging die er 99 van de 100 keer niét in vliegt, vloog er vanavond wel in. Jusef Erabi probeerde het vanuit een onmogelijke plek en via het been van de onfortuinlijke Robin Pröpper viel de bal over de kansloze Lars Unnerstall: 1-0.

tekst gaat verder onder video

Kansen

Na de thee kreeg Twente in korte tijd een paar flinke kansen. Manfred Ugalde kwam oog-in-oog met de keeper na een fout van Shaquille Pinas (ex-ADO). De Costa Ricaan scoorde niet. Een paar tellen later kopte Steijn uit een hoekschop net naast. Aan de andere kant kwam Twente goed weg na een bal op de paal.

Steijn, vorige week de enige doelpuntenmaker, kreeg daarna nog een kans. De middenvelder draaide goed weg en raakte de benen van keeper Oliver Dovin. Als hij ging liggen, kreeg hij misschien een penalty. Die kwam er dus niet, evenals de 1-1. Na een uur spelen bloedde de wedstrijd dood op weg naar de verlenging.

Steijn opnieuw belangrijk

In de extra tijd wilden de ploegen opeens wel weer vooruit voetballen. Dat leverde een flinke jojo-partij op met kansen over en weer. De beste waren voor rust voor de thuisploeg. Gelukkig was Unnerstall wakker.

Met Joshua Brenet als gelegenheidsrechtsbuiten maakte FC Twente na 115 minuten eindelijk de gelijkmaker. Steijn stond vogeltjevrij en schopte het leer hard tegen de touwen. Feest op de bank bij Twente, hommeles op de tribunes. Er stonden wat fans (deels) op het veld boos te wezen. Steijn kreeg daar weinig van mee, die vierde het feestje omdat Twente doorging. Na afloop zei Steijn dat hij een enorme kick kreeg van de haat op de tribunes.

In de volgende ronde wacht het Letse FC Riga.