Sjoerd Mossou verklaart uithaal van Van der Vaart richting Cillessen: ‘Voortdurende overacting’

6 oktober 2022

ProShots

Een 'naar mannetje', zo omschreef Rafael van der Vaart laatst zijn voormalige Oranje-collega Jasper Cillessen. Waar kwam die aanval ineens vandaan? AD-columnist Sjoerd Mossou legt dat uit.


Volgens Mossou ontstond er bij het WK 2014 in Brazilië een bepaald imago rondom de keeper. Dat had er deels mee te maken dat er altijd familieleden om de NEC-doelman hingen. Dat leverde grapjes achter zijn rug op.

Ouders
"In de meeste gevallen gingen die geintjes over zijn hondstrouwe ouders: Ton en Nellie Cillessen uit Groesbeek zijn zulke loyale fans van hun eigen zoon, dat ze bij voorkeur geen training of oefenpotje missen, immer in het spoor van hun Jasper", schrijft Mossou.

Elke keer als de doelman er even niet was, kwamen die grapjes terug. "Heb jij Jasper gezien? Nee? Oké. Misschien is hij dan met zijn moeder even nieuwe kleertjes kopen."

Geforceerd
Zelf vindt de columnist dat Cillessen doet aan overacting. Zich op de borst slaan, opstootjes veroorzaken, stoere interviews geven: Mossou prikt erdoorheen. "Je ruikt en voelt het meteen: hier loopt iemand heel geforceerd een gearriveerde topkeeper te acteren."

Foto: Van der Vaart en Cillessen in Oranje, friendly in november 2013, uit tegen Japan (ProShots)