Spakenburg hangt Utrecht aan de Galgenwaard: amateurs winnen bekerpot

ProShots

Marcel Roes • 22:59, 28-02-2023 / Laatste Update: 01:48, 12-12-2023

De Galgenwaard, zo heet het stadion van FC Utrecht. Dat verwijst naar de middeleeuwse praktijk om ter dood veroordeelden op te hangen. Dinsdagavond was FC Utrecht zelf het slachtoffer: in de kwartfinale van de KNVB Beker won amateurclub Spakenburg met liefst 1-4.

De 1e goal van de avond was een fraaie volley van Wimilio Vink, in de 12e minuut. Na 52 minuten dacht Utrecht de gelijkmaker te scoren. Anastasios Douvikas kopte binnen, maar de VAR zag dat een Utrecht-speler buitenspel stond.

Een paar minuten later werkte Luuk Admiraal de 0-2 binnen. Binnen 3 minuten antwoordden de gastheren met de aansluitingstreffer door de weggestuurde Douvakis.

Slechts 3 minuutjes later was de marge weer 2: verdediger Masies Art kopte raak uit een corner. Hij was totaal ongedekt. En het werd nog erger. In de 73e minuut kopte de boomlange spits Floris van der Linden de 1-4 binnen.

Schaam je kapot

Voor fans van FC Utrecht, dat 3 keer de beker won, was het een pijnlijke pot. Fans schreeuwden: "Schaam je kapot!" Al werd dat steeds minder hoorbaar, want een deel van het publiek ging uit ergernis tijdens de wedstrijd al naar huis.