Spoedoverleg bij voetbalclubs na besluit kabinet: ‘Een oplossing zonder perspectief’

25 januari 2022

Pro Shots

Voetbalclubs in Nederland zijn gematigd tevreden na het besluit van het kabinet om 1/3e van de stadions te vullen. De clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hoopten op 66 procent van de capaciteit. Woensdag vindt er spoedoverleg plaats.


"Enerzijds zijn we blij dat we binnenkort een deel van onze supporters weer kunnen verwelkomen", reageerde PSV-algemeen directeur Toon Gerbrands over de situatie. "Anderzijds is dit een oplossing zonder perspectief. Wij zijn door de beslissing van het kabinet genoodzaakt om supporters teleur te stellen, zonder dat we de reden daarvan goed kunnen uitleggen."

Vanaf 4 februari zijn er in de Eredivisie weer fans welkom, dat gebeurde in november voor het laatst.

Meer!
Meerdere clubs uit de Eredivisie uitten hun onvrede over de keuze van het kabinet om voor een capaciteit van 1/3e te gaan. "Wij hebben aangetoond veilig en verantwoord een hogere bezettingsgraad aan te kunnen. Dan is het zeer teleurstellend dat het kabinet geen gehoor geeft aan de oproep van de clubs en het betaald voetbal om met minimaal twee derde van de capaciteit te beginnen", aldus AZ-directeur Robert Eenhoorn.

FC Twente is 'zwaar teleurgesteld over het besluit'. "Wij gaan morgen in gesprek en informeren iedereen zo spoedig mogelijk over de collectieve vervolgstappen", liet de club in een statement weten.