Wie kan er na bizarre zege van Ajax beter naar de opticien: Tagliafico of deze scheids?

18 februari 2021

BSR Agency

Nicolas Tagliafico kan bij terugkomst uit Frankrijk beter even langs de opticien. Omdat zijn Edgar Davids-bril niet op scherpte was, gaf hij bijna Lille de overwinning. Zijn foutje leverde het enige schot van Lille van de hele wedstrijd op en bijna een nederlaag voor Ajax.


De Argentijn, normaal gesproken de betrouwbaarste man aan Ajax-zijde, leverde halverwege de tweede helft ZOMAAR de bal in. Hij zag Lille-aanvaller Timothy Weah over het hoofd bij een te korte terugspeelbal op Stekelenburg. De aanvaller verschalkte De Steek met dus het enige schot op doel van de Fransen. Die viel dus pas in de 72e minuut(!).


VAR zegt: geen pingel? Scheids: wél pingel
Gelukkig voor Tagliafico en Ajax was de scheidsrechter redelijk lief voor de Amsterdammers. Tagliafico wilde zijn foutje goedmaken en zag door zijn bril een gaatje in het strafschopgebied van Lille. Hij dook er gretig in en kreeg zomaar een penalty mee, zelfs toen de VAR de scheids nog naar het scherm riep. Misschien had hij beter even een brilletje op kunnen zetten, want over de pingel kun je nog lang discussiëren.

Tóch nog de zege
Dusan Tadic schoot prima raak (1-1) en maakte dus het belangrijke uitdoelpunt. Die ene uitgoal werden er even later zelfs 2. Brian Brobbey, die na dit seizoen gratis de deur uitloopt bij Ajax, kreeg de bal van Davy Klaassen en schoot onder de keeper door raak: 1-2.

Door de late zege heeft Ajax ineens een heerlijke uitgangspositie voor de return volgende week in de Johan Cruijff Arena.