Thomas van Groningen over transfer van Veronica Inside naar Op1: ‘Had er slapeloze nachten van’

4 december 2021

ANP

Thomas van Groningen (31) schoof regelmatig aan bij Veronica Inside en de Sportzomer, de zomerse editie van VI. Daar mocht-ie met Wilfred Genee, Johan Derksen en Gijp kletsen over politiek, op een lollige en luchtige manier.


Andere tv-programma's kregen zijn talent zo in de smiezen en ja hoor: Van Groningen kreeg een aanbieding van Op1. Hij ging daar op in en moest VI verlaten. Daar had hij best moeite mee.

Sleeptouw
"Ik ben door Wilfred op sleeptouw genomen", zegt hij tegen Story. "Ik ben intussen bekend met Wilfreds streken, dat bedoel ik positief. Dus toen ik bij VI Oranjezomer en later Veronica Inside mocht aanschuiven, paste ik me naadloos aan. Je moet niet grappiger willen zijn dan de heren aan tafel. Anders gaat het mis. Zij willen zelf het grappigst zijn."

Slapeloos
Vanwege zijn exclusieve contract bij Op1 zullen we hem niet zien bij VI Vandaag, de nieuwe talkshow die in 2022 begint. "Het was lastig de heren te vertellen dat ik voor Op1 koos", zegt hij. "Daar heb ik nachten wakker van gelegen. Maar ik ben 31 jaar oud, dus ik moet nog 35 jaar werken. Hoe leuk VI ook is: Johan Derksen gaat geen 35 jaar meer mee..."