Feyenoord redt een punt na 0-2-achterstand tegen PSV: titelstrijd desondanks helemaal open

Rick Kraaijeveld • 17:38, 05-02-2023 / Laatste Update: 11:52, 08-01-2024

Feyenoord heeft zich net op tijd hersteld van een 2-0-achterstand in eigen huis. Het werd verrast door PSV dat al gauw op voorsprong kwam en de score in de 2e helft uitbreidde. Een rode kaart gooide het spelbeeld om waardoor Feyenoord terugkwam. Het was 2 keer invaller Alireza Jahanbakhsh die scoorde en daarmee een punt redde voor de koploper.

Feyenoord werd al vroeg verrast in De Kuip. In de 8e minuut was het raak via Anwar El Ghazi. Xavi Simons gaf hem de bal en hij kon de bal snel langs Timon Wellenreuther schieten. Niet veel later raakte El Ghazi geblesseerd en moest hij vervangen worden door Johan Bakayoko.

In minuut 12 was het tijd voor een emotioneel moment in het stadion. Er werd geklapt voor Thijs Slegers, de voormalige perschef van PSV die te horen kreeg dat hij uitbehandeld is. Ook klonk 'You'll Never Walk Alone' door de hele Kuip.

Tweede helft

In de 2e helft zette Feyenoord erg aan om aanspraak te maken op een doelpunt. Grote kansen waren er voor Santiago Giménez en Quinten Timber, maar Walter Benítez pareerde goed. Iets na het uur was het tijd om 1 nieuwe aanwinst erin te brengen. Thorgan Hazard kwam erin voor Joey Veerman.

Nog geen 2 minuten in het veld zag hij hoe medespeler Armando Obispo een belachelijke actie uitvoerde ten opzichte van Giménez. Hij kopte de bal weg en in die sprong plantte hij zijn voet vol op het bovenbeen van de Feyenoorder. De VAR moest er even aan te pas komen, maar even later gaf scheidsrechter Danny Makkelie alsnog een rode kaart aan de verdediger.

Hazard

Toch was na de rode kaart weer een aanval voor PSV. Een mooie bal van Luuk de Jong zette Hazard vrij op een mooie positie vlak voor de 16. Hij kon de bal naar zijn rechter leggen en schoot de bal laag in de linkerhoek. Zo scoorde hij na 5 minuten in zijn debuut een zeer belangrijke goal voor PSV. Direct daarna werd De Jong gewisseld en mocht ook Bakayoko - die zeer slecht inviel - weer plaatsnemen op de bank.

Aansluiting

In de laatste 10 minuten ging Feyenoord alles of niets spelen en ging elke bal de 16 van PSV in. Met succes; na een mooie bal van de ingevallen Oussama Idrissi kon Jahanbakhsh inkoppen, waardoor de stand weer spannend werd: 1-2. Er kwamen maar liefst 9 minuten bij, nadat er ook een opstootje kwam tussen Boy Waterman van de bank van PSV en Idrissi. De blessuretijd bleek toch teveel voor PSV. Benítez hield lang stand, maar moest in de 97e minuut toch buigen na een afstandsschot van Jahanbakhsh.

Alireza Jahanbakhsh laat De Kuip ontploffen: @Feyenoord pakt in blessuretijd een punt! 😱#FEYPSV

— ESPN NL (@ESPNnl) February 5, 2023

Hierdoor werd de eindstand 2-2. PSV komt met dit gelijkspel op 4 punten afstand van Feyenoord. AZ heeft maar 2 punt minder dan Feyenoord. Ajax, met 40 punten, heeft ook maar een afstand van 3 punten. De titelstrijd ligt weer helemaal open. En dan kan FC Twente later op zondag ook nog dichterbij kruipen.