TV-gids: hier volg je de historische wedstrijd van Vitesse in de Conference League

9 december 2021

Pro Shots
Vitesse

Vitesse heeft nog nooit overwinterd in Europa. De Arnhemmers kunnen zich dit seizoen voegen bij Ajax, Feyenoord, PSV en AZ en dat zou betekenen dat liefst 5 Nederlandse clubs na de winter nog in Europa actief zijn. Vitesse speelt donderdagavond de laatste groepswedstrijd in de Conference League, thuis tegen het Sloveense Mura.


Het zal sowieso een speciale wedstrijd worden. Het andere duel in Groep G tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes gaat namelijk niet door. Tottenham kampt met een corona-uitbraak. Rennes accepteert de afgelasting niet.

Wat een soap begint het te worden. Tottenham en Vitesse strijden namelijk om de 2e plek en dus een plaatsje in de 16e finales van de Conference League. Het lijkt uit te draaien op doelsaldo, want onderling is het resultaat gelijk. En dus weet Tottenham straks precies wat het moet doen.

Competitievervalsing of niet, Vitesse moet donderdagavond eerst nog wel even zien te winnen van Mura. In Slovenië werd het 0-2 en dus zal Mura getergd zijn.

Stand Groep G Conference League


1. Stade Rennes 5-11
2. Tottenham Hotspur 5-7 (11-8)
3. Vitesse 5-7 (9-8)
4. Mura 5-3

Hoe laat begint Vitesse - Mura?


Het duel in de GelreDome begint om 21.00 uur. Hopelijk is dan ook duidelijk wat er met Tottenham-Rennes gaat gebeuren. Het blijft in ieder geval spannend in de groep van Vitesse.

Waar kan ik Vitesse kijken op televisie?


Om Vitesse te volgen op televisie dien je een abonnementje te hebben bij ESPN. Op het hoofdkanaal van ESPN wordt Vitesse-Mura uitgezonden. Op ESPN 2 is dan Feyenoord-Maccabi Haifa aan de gang. Eerder op de avond spelen PSV en AZ ook nog in Europa.