Corona-uitbraak bij Tottenham vlak voor cruciaal Conference League-duel: goed nieuws voor Vitesse?

7 december 2021

REUTERS

Een corona-uitbraak bij Tottenham Hotspur vergroot de kansen van Vitesse om donderdag ten koste van de Engelse club te overwinteren in de Europa Conference League.


Tottenham Hotspur zit in een sportieve crisis door een uitbraak van het coronavirus. Volgens Britse media hebben minimaal 7 spelers en 2 stafleden positief getest. De Londense ploeg strijdt donderdag op eigen veld tegen Stade Rennais in de Europa Conference League in een poging de knock-outfase van het toernooi te bereiken. In dezelfde groep speelt Vitesse, op doelsaldo 3e achter Spurs, tegen NS Mura.

13 veldspelers nodig
Vitesse heeft net als Spurs 7 punten uit 5 duels. Rennais, koploper met 11 punten, valt niet meer te achterhalen. In afwachting van verdere testen om de aard van de uitbraak in kaart te brengen, geeft de crisis Vitesse een voordeel in de tweestrijd. De kans dat de UEFA de wedstrijd van Tottenham uitstelt, is vooralsnog klein. Zolang een club beschikt over 13 veldspelers en 1 doelman, moet aan de sportieve verplichtingen worden voldaan.

Inhalen vóór 31 december
Mocht het aantal besmettingen hoger uitvallen en daardoor het duel toch afgelast worden, dan moet het slotduel voor 31 december worden ingehaald. Tottenham Hotspur overweegt wel een verzoek in te dienen bij de Premier League om het competitieduel met Brighton & Hove Albion uit te stellen.

Grote namen
Hoewel de namen van de getroffen spelers niet zijn vrij gegeven, lijkt het hoofzakelijk te gaan om de kern van trainer Antonio Conte. Volgens onbevestigde berichten zouden onder meer Lucas Moura en sterspeler Son Heung-min een positieve test hebben ingeleverd. Met hen binnen de lijnen worstelde Spurs zich door de Conference League heen. Vitesse won van de club in Gelredome met 1-0. De return in Londen werd nipt verloren (3-2).