Valentijn Driessen over 4 CL-goals Sébastien Haller: ‘Mag geen incident zijn’

16 september 2021

Proshots
Valentijn Driessen over Sébastien Haller Ajax Sporting Debuut 4 goals column

Valentijn Driessen heeft een scherp stuk geschreven naar aanleiding van de eclatante Champions League-zege van Ajax bij Sporting (1-5). Volgens de Telegraaf-journalist gelden er voor Ajax na een gala-avond als die van woensdag geen excuses meer. Ook de spits Sébastien Haller, die debuteerde en 4 goals maakte en waarvan Driessen eerder zei dat de Franse Ivoriaan niet geschikt was voor Champions League niveau, kreeg de complimenten.


"Nu Sporting in Lissabon op magnifique wijze is geveegd door Haller en co tellen er geen excuses meer voor de ploeg van Erik ten Hag", schreef Driessen. "Met minder dan overwintering mag Ajax deze CL geen genoegen nemen. Daar hoeft niemand zich met een scorende Haller zorgen om te maken."

Grote speler
Haller scoorde en de meegereisde fans zongen luidkeels zijn naam. "Hij drukte alle discussie rondom hem de kop in, met zijn goals", ging Driessen verder. "Dat mag geen incident zijn. Hij zou tekort komen voor het niveau. Hij is koel voor het doel, maar niet compleet genoeg voor een Ajax-spits."

Toch kon Driessen het niet laten om de lezers te wijzen op zijn visie over de voetbalkwaliteiten van Haller. "Drie keer was hij attent en stond hij op de goede plek. Bij zijn 4e was de aanname goed. Wie zeurt dan nog over z’n gebrek aan snelheid, z’n beperkte meevoetballende kwaliteiten of gebrekkige techniek?"