Van ‘kroonprins’ naar premier? Oud-voetbalcoach Robert Maaskant doet mee aan verkiezingen

20 november 2023

ANP
robert-maaskant-doet-mee-aan-de-verkiezingen-woensdag-kroonprins-premier

Het gaat deze week veel over de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Net zoals elke verkiezingen staan er ook een aantal bekende mensen op de lijst als 'lijstduwer'. Zo staat MMA-vechter en kickbokser Alistair Overeem op de kieslijst, maar je kunt ook op een voormalig voetbaltrainer stemmen.


Op de kandidatenlijst van de PartijvdSport staat oud-voetbaltrainer Robert Maaskant op plaats 10. Maaskant was coach bij een hele reeks clubs en werd vroeger gezien als de 'kroonprins van de trainers'. De partij vindt dat andere partijen veel te weinig aandacht aan sport besteden. Ze willen bijvoorbeeld dat iedereen onder de 21 gratis kan sporten.

Minister-president?
Maaskant heeft geen ambitie om ook echt de politiek in te gaan. "Ik lul misschien als een politicus, maar mijn hart ligt niet in de politiek", zegt de oud-coach tegen het AD. Hij zal dus ook geen minister-president worden: "Al zou dat misschien wel goed zijn voor het land. Nee, dat is natuurlijk onzin."

Niet overal
Mocht je van plan zijn om Maaskant te stemmen: check eerst even of je wel op hem kunt stemmen. De PartijvdSport heeft niet in alle regio's genoeg steun gekregen om mee te mogen doen. Zo staan ze in bijvoorbeeld Rotterdam niet op de kandidatenlijst. Het is ook maar de vraag of een kabinet met Maaskant het lang volhoudt: als coach werd hij bij meer dan de helft van zijn clubs ontslagen.