Vitesse knoeit en prutst tegen Dundalk FC, maar bereikt wel play-offs Conference League

12 augustus 2021

Vitesse heeft met heel veel pijn en moeite de play-offs van de Europa Conference League bereikt. De ploeg van trainer Thomas Letsch moest enorm hard werken om het armetierige Dundalk FC over de knie te krijgen. In Ierland won Vitesse vrij moeizaam met 2-1.


Het was eigenlijk al vanaf het eerste fluitsignaal niet best wat Vitesse op de mat legde in Ierland. Ze kwamen dan ook met de schrik vrij toen er een doelpunt van Dundalk FC binnen de minuut werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Dubbele goal
Toch leek Vitesse zich in een riante uitgangspositie te werken voor rust. Matus Bero maakte de oerlelijke, maar o zo belangrijke, 1-0 en even later verdubbelde Yann Ghobo de score. Daardoor ging Vitesse, ondanks het povere spel, met een goed gevoel rusten.

Na de thee was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Vitesse speelde slordig en de Ierse tegenstander probeerde onder het motto 'lange-halen-gauw-thuis' het Arnhemse doel te bereiken. Dat lukte een kwartier voor tijd vrij aardig, de bal ging uiteindelijk op de penaltystip. Patrick Hoban bracht de spanning vanaf 11 meter terug in de wedstrijd. Na 15 minuten lang billen knijpen konden de vuisten toch omhoog, Vitesse is door. Maar vraag niet hoe...

Who's next?
Voor de volgende Europese trip hoeft Vitesse niet zo ver te reizen, de bestemming: Brussel. In de play-offs van de Europa Conference League neemt de ploeg het dan op tegen RSC Anderlecht, waar landgenoten Wesley Hoedt en Joshua Zirkzee spelen.