Vrouw Eran Zahavi werd door overvallers verminkt: ‘Ze namen alle tijd’

10 mei 2021

ANP

Eran Zahavi en zijn familie beleefden zondag een nachtmerrie. Het huis van de PSV'er werd overvallen en daarbij werden zijn vrouw en kinderen hard aangepakt. Zo werden ze vastgebonden en werd er tape over hun monden gedaan, zodat ze geen geluid konden maken. Volgens de Telegraaf gingen de overvallers zelfs nog een stapje verder.


Het haar van de vrouw van Zahavi werd namelijk verminkt door de overvallers als zij niet voldoende informatie kregen. Dat gebeurde voor de ogen van de kinderen.

Postbezorger
Eén van de overvallers deed zich voor als pakketbezorger en wist zich zo binnen te werken. Wat er precies werd meegenomen is niet helemaal duidelijk, maar de overvallers deden er lang over. "Ze namen alle tijd", sprak een bron, die dicht bij de zaak betrokken was. "Een inbreker slaat zijn slag binnen een paar minuten omdat hij bang is te worden ontdekt. Deze 2 overvallers voelden zich veilig in huis en wekten geen moment de indruk haast te hebben."

Nadat ze vertrokken waren, wist de vrouw van Zahavi zichzelf los te maken en haar man te bellen. De PSV'er ging meteen naar Amsterdam om hen bij te staan en te helpen bij het uitgebreide politieonderzoek. Een dag later bezocht de familie Zahavi een synagoge om een speciale zegen te vragen.

Lees ook: 'We hebben tijd nodig om dit mentaal te verwerken'