WAT EEN INVALBEURT! Veelbesproken Huntelaar redt Ajax in extremis met 2 goals bij Twente

BSR Agency

admin • 22:59, 14-01-2021 / Laatste Update: 23:33, 04-01-2024

Ajax heeft donderdagavond op het nippertje gewonnen in Enschede. De ploeg van Erik ten Hag stond na 7 minuten spelen al met 0-1 voor en had legio mogelijkheden om de score te verdubbelen. Dit lukte niet, waardoor FC Twente erin bleef geloven en leek loon naar werken te krijgen. De veelbesproken Klaas-Jan Huntelaar redde echter toch nog de 3 punten voor Ajax.

Recordaankoop Sébastien Haller was al vroeg in de wedstrijd verantwoordelijk voor de openingstreffer. De Franse spits knikte een voorzet van Antony goed binnen en bewees zo meteen zijn waarde. Het was een startsein voor de bezoekers, die er lustig op los aanvielen. Flitsende aanvallen werden echter bekroond tot een goal; vaak was een slap schotje het eindstation.

88e minuut

Zo kon Twente blijven geloven in een resultaat. Vlak na rust leek Queensy Menig hier al een voorschotje op te nemen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege nipt buitenspel. Het duurde tot minuut 88 tot de Tukkers weer konden juichen. Bij een hoekschop werkte Ryan Gravenberch helemaal verkeerd weg en gaf de bal zomaar cadeau aan Julio Pleguezuelo. Deze schoot kiezelhard raak.

90+ minuut

Ten Hag moest iets doen en bracht Klaas-Jan Huntelaar als pinchhitter binnen de lijnen. De spits, waar Schalke 04 belangstelling voor schijnt te hebben, beloonde deze kans optimaal. Met 2 goals in 5 minuten liet hij de Amsterdammers ontsnappen.