KKD: Heracles houdt de punten maar net binnenboord, Willem II klimt naar plek 5

Rick Kraaijeveld • 18:35, 26-03-2023 / Laatste Update: 05:11, 12-12-2023

De zondagmiddag stond in voetballend Nederland in het teken van de Keuken Kampioen Divisie. Er speelden 4 potjes op de zondag, allemaal om half 3. Willem II heeft goede zaken gedaan en komt in de buurt van VVV en Almere City. FC Den Bosch hield het brutaal spannend in Almelo, maar uiteindelijk won Heracles wel.

Het begin van Heracles - FC Den Bosch was spectaculair. In de 1e minuut werd er al gelijk gescoord door Heracles via Lucas Schoofs, na voorbereidend werk van Samuel Armenteros. Maar het antwoord niet lang op zich wachten; Rik Mulders maakte er al gauw 1-1 van.

Vlak voor rust dienden er weer wat doelpunten aan. Armenteros trof doel via een kopbal en even later ging de bal via Teun van Grunsven in het doel en stond het ineens 3-1 voor Heracles. Na rust maakten Nikolaj Moller de aansluitingstreffer voor Den Bosch, het bleef daardoor de hele pot spannend, maar Heracles hield stand.

Willem II-MVV

De wedstrijd begon met paniek. Nicky Souren van MVV botste met een medespeler en moest met de brancard van het veld af. Het was een harde klap waar iedereen zichtbaar van ontdaan was. In de 20e minuut scoorde Willem II via Elton Kabangu. De spits kreeg een heerlijke bal mee van Niels van Berkel en rondde af in de korte hoek. Vlak voor tijd maakte Joeri Schroijen de beslissende 2-0.

Overige potjes

FC Dordrecht - Helmond Sport eindigde in een bloedeloze 0-0. De wedstrijd tussen de 19 en 15 van de KKD had niet veel sensatie. Telstar - TOP Oss leek lang te gaan eindigen met dezelfde tussenstand maar Glynor Plet dacht daar anders over: hij zorgde voor de 1-0 in de blessuretijd voor Telstar. Een schot werd weg gebokst door de keeper van Oss en Plet stond als een echte spits op de juiste plaats waardoor hij de bal kon binnentikken (zie onder).