TV-gids: op deze zender(s) komt AS Roma – Feyenoord

20 april 2023

Getty Images
zender-as-roma-feyenoord-europa-league

Feyenoord speelt donderdagavond de (tot nu toe) belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Arne Slot verdedigt in en tegen AS Roma een 1-0-voorsprong in de kwartfinales van de Europa League. Wil jij niks missen van al dit spektakel? Scroll dan gauw verder om te zien op welke zender de wedstrijd wordt uitgezonden.


In Rotterdam won Feyenoord een week geleden door een treffer van Mats Wieffer. De ploeg kwam mazzelde ook een paar keer; AS Roma miste een strafschop en Oussama Idrissi haalde een bal van de doellijn.

Check hier de vermoedelijke opstellingen van Roma en Feyenoord

Hoe laat moet Feyenoord?


De wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord begint om 21.00 uur. Dat heeft alles te maken met het Conference League-duel van 18.45 uur. De UEFA wil vanwege uitzendrechten niet dat er 2 Nederlandse teams gelijktijdig spelen.

hoe-laat-roma-feyenoord

© Pro Shots


Zender Roma - Feyenoord


De voetbalfan heeft keuze vanavond. Veronica en ESPN 2 zenden het namelijk duel uit. De voorbeschouwingen op die zenders beginnen na het duel AZ - Anderlecht. Dat zal, als het geen verlenging wordt, rond 20.35 uur zijn.

Aanval de beste verdediging
Trainer Slot is niet van plan om zijn speelwijze aan te passen in Rome. "Ik denk dat iedereen die mij kent weet dat de beste manier van verdedigen nog altijd het hebben van de bal is", zei hij woensdag in Rome op de persconferentie.

"Juist in de fase waarin we vorige week moeilijkheden ondervonden, hadden we geen controle over de bal. Om te voorkomen dat de tegenstander gebruik maakt van hun individuele kwaliteiten, is het belangrijk om ver van ons doel af te blijven. Als we te dichtbij ons doel moeten verdedigen, is de kans op vrije trappen, corners en soms zelfs onterechte strafschoppen groter. Dit is nog een extra reden om ver van ons doel weg te blijven", verzekerde Slot.