Zo gaat het nu met Appie Nouri

12 januari 2021

ANP
Nouri hoe gaat het

Ajax en de familie Nouri ruziën nog altijd over een schadevergoeding en lijken er zonder een arbitragezaak niet uit te gaan komen. Een tragische kwestie die nu alleen nog maar tragischer wordt; reden voor de Volkskrant om alles op een rijtje te zetten en te vermelden hoe het nu met de 23-jarige Nouri gaat.


De krant schrijft dat Nouri niet meer thuis woont, maar in een aangepaste woning dichtbij zijn ouderlijk huis. Hier is 24/7 verzorging geregeld en zijn familieleden komen dagelijks langs. Nouri zelf zou overdag vaak in een rolstoel zitten en 'toont minimale gedragsreacties'. Deze verhuizing is, net als enkele zorgkosten, door Ajax zijn betaald.

Scout of trainer
De Amsterdammers hebben Nouri's contract altijd gerespecteerd, maar dat is nu verlopen. Bovendien is bij Ajax de gedachte dat Nouri, ongeacht de behandeling, nooit meer op hoog niveau had kunnen voetballen, maar dat hij scout of trainer zou zijn geworden. Daarom willen ze niet veel extra's meer betalen. De familie denk hier anders over en zij beweren dat de middenvelder na zijn herstel zou zijn uitgegroeid tot een topspeler die miljoenen euro's verdient.