6-3! Manchester City SLOOPT stadsgenoot United dankzij 2 hattricks

Joris Kaper • 18:55, 02-10-2022 / Laatste Update: 19:17, 08-01-2024

De Manchester Derby is zondag met overmacht gewonnen door Manchester City! De ploeg van Pep Guardiola slachtte stadsgenoot United met maar liefst 6-3 dankzij 2 hattricks van Erling Haaland en Phil Foden.

De eerste kansen in de ontmoeting waren voor de thuisploeg, die aanvallend begon. Maar Erling Haaland, Kevin Debruyne en Bernardo Silva zagen achter elkaar hun pogingen tegengehouden. Toch kwam de ploeg van trainer Pep Guardiola een paar minuten later wel op voorsprong, toen Phil Foden de bal wel binnenschoot achter doelman De Gea.

De 1e kans voor United kwam pas na een kwartier, toen de ingeschoven Christian Eriksen een poging waagde. Zijn inzet was een makkelijke prooi voor City-goalie Ederson. Verder dan dat kwam United niet in de 1e helft.

2 goals Haaland binnen 4 minuten

Daarna waren de kansen alleen nog maar voor City: Ilkay Gündogan schoot een vrije trap op de buitenkant paal en Kevin Debruyne was ook dichtbij de 2-0 met een afstandsschot, maar wie anders dan Erling Haaland zorgde in de 34e minuut voor een verdubbeling van de score, nadat zijn kopbal voorbij de doellijn door Malacia werd weggewerkt. De scheids was echter scherp en kende de goal dan ook terecht toe. Een paar minuten later had de spits ook zijn 13e van het seizoen er al inliggen en een afstraffing voor Ten Hag en zijn ploeg dreigde.

En dat Haaland niet alleen kan scoren bleek vlak voor rust: Foden maakte er op aangeven van de Noor nog 4-0 van.

2e helft

Na rust had United de zaken iets beter voor elkaar en dat resulteerde in iets meer aanvallend spel. In de 56e minuut was het oud-Ajacied Antony die de 4-1 maakte, en hoe! Van een meter of 20 schoot de aanvaller heerlijk binnen voor Uniteds 1e goal van de wedstrijd.

2 hattricks tegen United

Het kleine beetje hoop van United werd echter weer snel de kop ingedrukt door Erling Haaland die er 5-1 van maakte en dus zijn 3e hattrick op rij kon noteren. En ook Phil Foden maakte zijn 3e van de middag door daarna de 6-1 binnen te rammen.

Martial scoort 2 keer tegen in slotfase

United deed in de slotfase nog iets terug dankzij een treffer van Anthony Martial. De ploeg van Ten Hag kreeg in de laatste minuut ook nog eens een strafschop die feilloos door Martial in de kruising werd geschoten. Daarmee kwam de eindstand uiteindelijk op een 6-3 zege voor City te staan. Manchester United staat na de slachtpartij door City weer even met beide benen op de grond en dus is er nog genoeg werk aan de winkel voor Erik ten Hag. Maar wat een editie van deze Manchester Derby: het is de meest doelpuntrijke editie ooit!