🎥 | Nieuwe domper voor afglijdend Milan: Sassuolo houdt huis in San Siro

Rick Kraaijeveld • 16:38, 29-01-2023 / Laatste Update: 02:50, 08-01-2024

AC Milan heeft opnieuw niet weten te winnen in de Serie A. De Scudetto-houder heeft ruim verloren van laagvlieger Sassuolo, dat sinds 24 oktober niet meer had gewonnen. De nummer 16 van de Serie A hield behoorlijk huis in San Siro: het klopt Milan met 5-2. Na het 4-0-verlies tegen Lazio van vorige week is dit wederom een ruime score in het nadeel van Milan, dat nu 12 punten van de koploper staat.

Het gaat niet voor de wind bij de kampioen van vorig jaar. AC Milan heeft al 4 wedstrijden in de Serie A niet meer gewonnen. Lang bleef het in de race voor het kampioenschap met onder andere Napoli en Inter, maar nu is dat ondertussen aardig uit zicht. De huidige, slechte vorm van Milan was zondag tegen Sassuolo ook weer goed te zien. Na 22 minuten stond Milan al 2-0 achter door goals van Grégoire Defrel en Davide Frattesi.

Verder verval

Giroud deed gauw daarna wat terug en bracht Milan weer in de wedstrijd. Maar 5 minuten later verruimde Domenico Berardi de score voor Sassuolo: 3-1. Na rust kreeg Sassuolo een penalty door een domme overtreding van aanvoerder Davide Calabria, die werd benut door Armand Laurienté. Het feest voor Sassuolo werd compleet toen Matheus Henrique de 5-1 scoorde. Vlak voor tijd scoorde Divock Origi nog voor de 5-2, maar dat was al veel te laat.

Milan staat nu 4e met evenveel punten als Atalanta die 3e staat (38). Lazio en Roma hebben beide 37 punten en moeten later op de zondag nog in actie komen.