Alle Engelse clubs uit de Super League: lees het hier nog eens terug

20 april 2021

Getty Images

De Super League stond amper 48 uur na de oprichting al op omvallen. Nadat Chelsea-fans dinsdagavond protesteerden tegen de competitie voor alleen de allerrijksten, leek het wel Domino Day. Het ene na het andere gerucht vloog ons om de oren, dus is het goed om alles even op een rijtje te zetten.


Dit bericht is van 20 april 2021: Manchester City, Arsenal, Manchester United en Tottenham Hotspur zijn officieel uit de Super League gestapt.

19.54 uur: 'Chelsea stapt als 1e uit de Super League'
Nadat het behoorlijk onrustig was buiten Stamford Bridge, werd er druk getelefoneerd binnen het stadion. Dat ging waarschijnlijk over maar 1 ding: terugtreden uit de Super League. Hoewel er nog geen officiële bevestiging is, lijkt het een kwestie van tijd voordat Chelsea met het verlossende statement komt.

20.07 uur: Ook Manchester City houdt het voor gezien
Niet veel later besloot er nog een club uit de Premier League zich terug te trekken uit het toernooi. Dat kwam niet als een verrassing, aangezien trainer Pep Guardiola en sterspeler Kevin De Bruyne zich uitspraken tegen de Super League.


20.15 uur: Spaanse club krabbelen terug
Het balletje begon daarna vrij vlug te rollen, want ook Atlético Madrid en Barcelona zagen het ineens niet helemaal meer zitten in de Super League. De besturen van beide clubs gaan in overleg over de kwestie. Bij Barcelona willen ze de fans laten stemmen of de club mee moet doen aan de Super League.

Vanuit Real Madrid, waar voorzitter Florentino Pérez een van de breinen achter de Super League is, hoorden we nog weinig.

20.23 uur: Liverpool skipt toch ook maar

20.28 uur: Manchester United wil ook niet meer

20.33 uur: Arsenal houdt het ook voor gezien

20.51 uur: Schokkende geruchten over Woodward
In Engeland dook ineens het gerucht op dat Manchester United-(vice-)voorzitter Ed Woodward per direct zou stoppen. Dat was te voorbarig, bleek achteraf. Woodward stopt wel, maar dan pas aan het einde van het seizoen.

De voorzitter van Manchester United zou volgens geruchten vandaag bezoek hebben gekregen van enkele spelers, onder wie aanvoerder Harry Maguire en Luke Shaw. Zij waren totaal niet te spreken over de acties van de club om toe te treden tot de Super League. Het bezoekje van Maguire en Shaw loont naar alle waarschijnlijkheid, want de club heeft zich volgens geruchten ook teruggetrokken uit de Super League.

21.02 uur: Amerikaanse eigenaren willen Liverpool verkopen

21.04 uur: Agnelli stapt op - dit klopt niet
Doordat de Super League niet doorgaat, lijkt de positie van Andrea Agnelli, de grote baas van Juventus, ook onder druk te staan. Er ging zelfs een gerucht rond dat hij al opgestapt zou zijn, dat is niet het geval.

22.23: Manchester City stapt als 1e club officieel uit het toernooi
'Manchester City kan bevestigen dat het formeel de procedures heeft vastgesteld om zich terug te trekken uit de Europese Super League', viel er in het kort maar krachtige statement te lezen.

00.00: ook Arsenal, Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur officieel uit Super League
Deze 4 clubs melden op Twitter officieel uit de Super League te zijn. Chelsea was al een soort uitgestapt, maar zij hebben op het moment van schrijven nog niks op sociale media gemeld.

20 april 2021 kan voor altijd in de boeken als de dag waarop de plannen voor de Super League sneuvelden.