Arsenal heeft 1e Premier League-punten binnen na overwinning bij Palace

Getty

Trevor Wagener • 00:59, 06-08-2022 / Laatste Update: 20:50, 08-01-2024

Arsenal heeft vrijdagavond prima zaken gedaan bij de openingswedstrijd van het Premier League-seizoen 2022-2023. De ploeg van manager Mikel Arteta won op Selhurst Park door een treffer voor én na de pauze: 0-2.

'The Gunners' hadden uiteindelijk minder balbezit dan het team van Patrick Vieira, maar werd wel gevaarlijker voor het vijandelijke doel. Nieuwkomer Oleksandr Zinchenko bediende Gabriel Martinelli na 20 minuten spelen, waarna de Braziliaan de bezoekers op voorsprong schoot.

Arsenal langs Palace

Na rust probeerde Palace met enkele (tactische) wissels het tij te keren. Daar waar de ploeg mogelijk recht had op een gelijkmaker, viel de bal in het eigen doel na toedoen van Marc Guéhi. In de slotfase viel de Nederlands-Engelse Malcolm Ebiowei nog in bij Palace, maar ook hij kon niets aan een Noord-Londense zege veranderen.